RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Som 12-åring satt Sabine Dardenne fanget 80 dager i kjelleren til Marc Dutroux.
Som 12-åring satt Sabine Dardenne fanget 80 dager i kjelleren til Marc Dutroux. (AFP/Scanpix)

Trodde politiet var pedofile

Sist oppdatert:
Da Sabine Dardenne og Laetitia Delhez ble reddet ut av Marc Dutroux’ fangehull, trodde de at politifolkene var med i pedofiliringen. De våget ikke komme ut, og kysset i stedet Dutroux.

Forhørsdommeren Jean-Marc Connerotte ble folkehelt i Belgia etter å ha avslørt Dutroux i august 1996. Torsdag vitnet han i saken mot den pedofili- og drapstiltalte mannen.

Connerotte fortalte om hvordan Sabine Dardenne og Laetitia Delhez ble reddet ut av fangehullet Dutroux hadde bygget i kjelleren. Han fortalte at de to jentene, som da var 12 og 14 år gamle var livredde, og ikke stolte på politifolkene som kom og reddet dem. De trodde på Dutroux da han sa at han var deres beskytter fra en gjeng som ønsket å drepe dem.

Kysset Dutroux
Connerotte sa at jentene ikke ville komme ut da de ble reddet, og at de trodde politifolkene var medlemmer av banden Dutroux hadde beskrevet.

- Det takket Dutroux. Det var helt forferdelig. De kysset ham. Det viser hvor mye han hadde påvirket dem, sa Connerotte.

Dutroux har innrømmet at han har tvunget Sabine Dardenne til «kvalmende seksuelle handlinger» og at han har voldtatt Laetitia. Sabine skal vitne mot Dutroux i begynnelsen i april. Laetitia vet ikke om hun orker.

På et tidspunkt ble det for mye for Connerotte. Følelsene tok ham og han avhøret måtte utsetes en stund.

Sultet i hjel
Connerotte sa at Dutroux hadde tatt hensyn til alle detaljer i utbyggingen av den hemmelige kjelleren i huset, hvor de to 8-åringene Julie Lejeune og Melissa Russo tidligere sultet i hjel i fangenskap, skriver NTB.

- Det er helt klart at kjelleren var bygget for at den ikke skulle bli avslørt. Det viste en skremmende profesjonalitet, sa Connerotte.

Politiet har tidligere fått kritikk for at de ikke fant de innesperrede jentene da de ved en tidligere anledning hadde gjennomsøkt huset.

- Dutroux hadde tenkt på alt. Han bygde et ventilasjonssystem slik at lukt ble ført ut. Politihundene kunne ikke lukte jentene, sa han.

Fikk sparken
Connerotte ble satt til å lede politiets etterforskning etter at Laetitia forsvant 9. august 1996.

Forhørsdommerens etterforskning førte raskt til pågripelse av Dutroux.

Dommeren utvidet deretter sin etterforskning til å undersøke spekulasjonene om at det fantes et større nettverk av pedofile samfunnstopper som ga Dutroux beskyttelse.

Helten Connerotte fikk sparken etter to måneder fordi han deltok i en støttemarkering for de drepte jentene, noe som utløste et opprør blant belgiere mot det de oppfattet som et politisk-juridisk spill for å stanse en etterforskning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere