RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Arafat dør skjebnenatten

Sist oppdatert:
Mens spekulasjonene hagler om Yasser Arafats helsetilstand, forholder folk flest i Jerusalem seg rolige. Palestinere tror lederen kan dø natt til onsdag.

- Bortsett fra tilløpene til gatefeiring blant ortodokse jøder, og enkelte demonstrasjoner og støttesamlinger for Arafat blant palestinerne, er stemningen her avventende, forteller TV 2s korrespondent Fredrik Græsvik på telefon fra Jerusalem lørdag ettermiddag.

Græsvik sier til TV 2 Nettavisen at palestinere flest er innstilt på at lederen deres skal dø.

Enkelte legger noe av skylden på Israel, som har i over to år har hindret Yasser Arafat i å forlate tilholdsstedet sitt. De mener den tidligere geriljalederens helse i alle fall ikke har blitt bedre av at han har blitt holdt innesperret.

Skjebnenatten
- Jeg har også snakket med noen palestinere som spekulerer i at midnatt natt til onsdag kan være en opportun dag å la Arafat dø på, forteller Fredrik Græsvik til TV 2 Nettavisen.

Dette er en den såkalte skjebnenatten, en av de siste ti nettene i ramadan, og den natten Koranen første gang ble åpenbart for profeten Muhammad. Tidspunktet er blant de aller mest hellige i den islamske religionen.

På israelsk side er det mindre spekulasjon omkring dødstidspunktet. Israelere er, ifølge Græsvik, mer opptatt av muligheten for at maktskifte i Palestina som følge av Arafats bortgang kan føre til at fredsprosessen igjen kan komme videre.

Israels stasminister Ariel Sharon har nektet å forholde seg til Arafat, og fredsprosessen har ligget brakk siden intifadaen startet i september 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere