*Nettavisen* Nyheter.

Tror flyet fløy langt mot sør

SAMLET I BØNN: To unge mennesker trøster hverandre under en bønnesamling i Kuala Lumpur for de som er savnet i forbindelse med det forsvunne flyet fra Malaysia Airlines. Foto: Damir Sagolj (Reuters)

Leteområdet strekker seg fra Indonesia til den sørlige delen av Indiahavet, vest for Australia.

19.03.14 11:47

KUALA LUMPUR/OSLO (NTB-Reuters-DPA-Nettavisen): Etterforskerne som forsøker å spore opp det forsvunnede malaysiske passasjerflyet, tror flyet mest sannsynlig fløy mot de sørligste områdene av Indiahavet.

LIVESTUDIO: Følg utviklingen i jakten på MH370 direkte

En kilde som står etterforskningen nær, opplyser dette til nyhetsbyrået Reuters.

– Arbeidshypotesen er at det fløy sørover, og helt til den sørligste delen av den luftkorridoren, sier kilden med referanse til leteområdet som strekker seg fra Indonesia til den sørlige delen av Indiahavet, vest for Australia.

Maldivene?

Meldingen om etterforskernes hovedtese kommer etter at landsbyboere på Maldivene sier de så et fly som fløy i lav høyde samme dag som det savnede malaysiske flyet forsvant.

SISTE: På en pressekonferanse onsdag avkreftet Malaysias myndigheter historien om en flyobservasjon på Maldivene.

- Dette er ikke sant, opplyste Malaysias forsvarsminister ifølgeChannel News Asia.

Øyboere så fly i lav høyde

Innbyggerne på øya Kuda Huvadhoo mener det var en jumbojet de så, ifølge nettavisen Haveeruonline. Men i likhet med det savnede flyet av typen Boeing 777 skal det ha vært hvitt og rødt.

– Jeg har aldri sett et jetfly så lavt over øya vår før. Vi har sett sjøfly, men jeg er sikker på at dette ikke var et av dem, sier et av øyenvitnene.

Haveeruonline opplyser at avisa har intervjuet åtte landsbyboere som alle forteller det samme. Flyet skal ha passert øya klokka 6.15 på morgenen 8. mars.

HTML EMBED


Øyenvitnene på Kuda Huvadhoo konkluderte med at flyet fløy fra nord mot sør-øst, mot sørenden av øya Addu. De meldte også at flyet bråkte veldig idet de fløy over øya, skriver Haveeru ifølge nyhetsbyrået Xinhua News.

Enormt område

Letingen etter flyet pågår fortsatt i et enormt område som strekker seg fra havområdet vest for Australia til Kasakhstan i Sentral-Asia.

Maldivene ligger vest for leteområdet, sørvest for Sri Lanka, og landet er ikke blitt bedt om å delta i søket. Men øystaten er innenfor den rekkevidden man antar at flyet hadde.

Thailandsk radar oppdaget ukjent fly

Onsdag opplyste thailandske myndigheter at en av deres radarer fanget opp et uidentifisert fly minutter etter det siste signalet fra MH370. Denne opplysningen er ikke meldt inn tidligere. Den dukket opp da man saumfarte radarlogger mandag, melder Channel News Asia med henvisning til AFP.

Et ukjent luftfartøy ble oppdaget klokka 12.28 lokal tid (1.28 malaysisk tid) seks minutter etter at MH370 forsvant.

- Fokus på å finne flyet

- Dette er en unik situasjon. Vi må fokusere på å finne flyet og den svarte boksen. Da kan vi få svarene, sa Malaysias transportminister Hishammuddin Tun Hussein på en pressekonferanse tirsdag som svar på spørsmål om hva som kan ha skjedd.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.