RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på krig mot USA

Sist oppdatert:
Irans president Mahmoud Ahmadinejad er i USA på fredsvisitt.

Han er nå på en kontroversiell sjarmvisitt i USA, og spilte fredskortet i et intervju med den amerikanske TV-kanalen CBS. Tirsdag taler Ahmadinejad til FNs generalforsamling.

Presidenten besøk kommer samtidig som USA presser på for strenge sanksjoner mot Iran på grunn av landets atomprogram. USA mener Ahmadinejad ønsker å framstille atomvåpen, noe Iran benekter.

Trenger ingen bombe
- Det er feil tro at Iran og USA går mot krig. Hvem sier det? Hvorfor skal vi gå til krig? Det er ingen krig på trappene, sa Ahmadinejad i intervjuet.

Han sa også at atomvåpen langt på vei har utspilt sin rolle i internasjonal politikk.

- Dere må skjønne at vi ikke trenger en atombombe. Vi trenger ikke det. Hvilket behov skulle vi hatt for en bombe? I internasjonal politikk kan ikke atomvåpen brukes til noe, sier han.

Kontroversielt besøk
Ahmadinejads besøk i New York er kontroversielt. Dager før besøket ble det klart at presidenten ikke ville få lov til å legge ned krans på Ground Zero, der World Trade Center sto før selvmordsangrepene 11. september.

Nå må Columbia University i New York tåle kraftig kritikk for å invitere Ahmadinejad til å holde tale for studentene. Demonstranter samlet seg utenfor universitetet, og ba universitetet trekke invitasjonen. Det fikk imidlertid ikke følger for interessen. Billettene til foredraget ble revet bort på en time.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere