*Nettavisen* Nyheter.

Tror ikke på terrortrussel mot Oslo

Politiets sikkerhetstjeneste tror det er lite hold i påstandene om at et terrorangrep mot Oslo kan være nært forestående.

Abu Hafs al-Masri-Brigadene, gruppen som hevder å stå bak bombeangrepene i Madrid, nevnte ifølge Reuters denne uken Oslo som et mulig terrormål. Det tror ikke PST på.

«PST finner ingen holdepunkter for påstanden om at Abu Hafs al-Masri-brigadene skal ha fremsatt trussel mot Oslo» heter det i en pressemelding fra PST.

Etter oppslag i norsk presse om saken har politiets sikkerhetstjeneste har undersøkt saken nøye, og oversendte i dag en trusselvurdering til Justisdepartementet der også den nevnte kunngjøringen er vurdert.

- I denne nye trusselvurderingen konkluderer PST med at man ikke finner noen holdepunkter for påstanden om at den fremsatte trusselen inneholder henvisninger til Norges hovedstad eller til norske interesser for øvrig, sier sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste, Arnstein Øverkil.

«PST har gjennomgått den arabisk-språklige kunngjøringen, som også er sitert på Al-Hayats Internett-sider, og konstatert at den ikke inneholder noen omtale av Oslo eller av norske forhold overhodet. Øvrige omfattende undersøkelser har heller ikke brakt for dagen opplysninger om at det nå har blitt fremsatt trusler spesifikt rettet mot Norge» heter det i meldingen.

I meldingen der Oslo ble nevnt siterte Reuters den arabiskspråklige avisen al-Hayat. Dette var ifølge Reuters meldingen fra Abu Hafs al-Masri-brigadene:

- Hvem sin tur er det neste gang? Blir det Japan eller Amerika, eller Italia, Storbritannia eller Oslo eller Australia, heter det i uttalelsen fra gruppen. Uttalelsen har gruppen kommet med til den arabiskspråklige avisen al-Hayat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.