*Nettavisen* Nyheter.

Tror Kerry velger Hillary

Foto: (AFP)

USAs tidligere førstedame, Hillary Clinton, nevnes stadig oftere som en mulig makker for John Kerry under høstens presidentvalg.

De heteste spekulasjonene rundt hvem John Kerry vil velge som sin visepresidentkandidat, har hittil pekt mot hans hardeste motstander i nominasjonskampen, senator John Edwards. Stadig oftere nevnes nå Hillary Rodham Clinton som en høyaktuell kandidat.

Hun lanseres også i siste utgave av Time Magazine, sammen med NBCs nyhetsanker Tom Brokaw og – noe overraskende – den republikanske senatoren John McCain.

En av dem som mener Hillary Clinton er den mest aktuelle av de tre, er Dick Morris, som var Bill Clintons sjefstrateg og rådgiver under valgkampen i 1996.

Penger kan bli avgjørende
Få demokrater kan i dag måle seg med den tidligere førstedamen når det gjelder innflytelse og makt. I tillegg har hun vært i medienes granskende søkelys i en årrekke, og hun kjenner sine motstanderes svake sider. Den avgjørende faktoren kan imidlertid bli penger.

John Kerry har samlet inn betydelig lavere summer til å drive valgkamp for enn president George Bush, som disponerer et stort valgkampfond. Hillary Clinton skal imidlertid ha samlet inn rundt 100 millioner dollar til å drive valgkamp for, et beløp som langt på vei matcher presidentens kasse.

Clinton støtter Kerry
Spekulasjonene rundt Hillarys eventuelle kandidatur, ble ikke dempet av at ektemann Bill Clinton denne uken kastet seg inn i arbeidet for å samle inn penger til Kerrys kampanje.

Det er ventet at John Kerry vil offentliggjøre sitt valg i løpet av mai måned, to måneder før det demokratiske landsmøtet i juli, som offisielt skal utpeke Kerry til partiets presidentkandidat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.