RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Leyla blir skånet

Sist oppdatert:
Iransk påtroppende ambassadør i Norge, Abdolreza Faraji Rad, tror ikke dødsdommen mot Leyla M. vil bli stående.

- Jeg har ikke noe grunnlag for å uttale meg om denne konkrete saken, men erfaringen med slike dommer er at de ikke kommer noe lenger, sier ambassadør Abdolreza Faraji Rad til TV 2 Nettavisen.

Faraji Rad, som formelt tiltrer som ambassadør på nyåret, viser til at dommen mot Leyla M. er avsagt i en lokal rett. Vanligvis blir lokale dommer stående, men i dette tilfellet går saken videre til høyere rettsinstanser. Saken kan gå helt til landets høyesterett, men ambassadøren gir uttrykk for at den trolig vil stoppe før den kommer så langt.

Dødsdommen mot den mentalt tilbakestående Leyla M. (19) har vekket avsky og reaksjoner. I Norge har Amnesty International, utenriksminister Jan Petersen og statsminister Kjell Magne Bondevik fordømt dommen.

Beklager politisering
Ambassadøren vil ikke kommentere statsminister Kjell Magne Bondeviks uttalelse tirsdag om at regjeringen vurderer å ta nye skritt overfor Iran for å stoppe henrettelsen.

- Jeg er ikke orientert om hva Bondevik sa på pressekonferansen og har derfor ingen kommentar til det. Men generelt mener jeg at en politisering av slike saker ikke fører til mer rettferdige dommer. Det som derimot hjelper, er en dialog om saken, sier Faraji Rad ifølge tolken.

Faraji Rad benytter også anledningen til å beklage aksjoner som den Amnesty International holdt foran ambassaden mandag, da rundt 90 personer var samlet for å vise sin avsky mot dødsdommen.

- Ingen er tjent med at denne saken politiseres, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere