*Nettavisen* Nyheter.

Tror Lindh-rettssak må utsettes

Tingrettsdommer Göran Nilsson vil at rettssaken etter drapet på Sveriges utenriksminister Anna Lindh skal begynne 20. januar neste år. Men aktor tviler på at saken er klar så raskt.

Førstestatsadvokat Krister Petersson er slett ikke sikker på at rettssaken kan starte så tidlig som tingrettsdommeren har planlagt.

Rapporten fra den rettslige forundersøkelsen mot den drapssiktede Mijailo Mijailovic vil være klar rett før jul. Men når rapporten foreligger, har siktede og hans forsvarer Peter Althun tre uker på seg til å komme med synspunkter og eventuelle innsigelser.

- Advokat Althun kan jo kreve utfyllende etterforskning, og ingen vet hvor lang tid dette kan ta. Dessuten har vi ikke presentert vår bevisførsel, og derfor er jeg ikke beredt til å si at rettssaken skal begynne den 20. januar, sier Petersson til nyhetsbyrået TT.

Først når forsvareren har sagt sitt, kan påtalemakten utforme tiltalen mot den drapssiktede 24-åringen. Med de fristene som gjelder, kan dette tidligst skje i midten av januar.

Etterforskerne i Lindh-saken arbeider ifølge Krister Petersson med å fullføre den tekniske dokumentasjonen i saken. Politiet fortsetter også avhørene av Mijailo Mijailovic, som hele tiden har benektet å ha noe med drapet å gjøre.

Den 24 år gamle Mijailovic er siktet for å ha stukket ned Anna Lindh inne i stormagasinet NK i Stockholm 10. september i år. Hun døde på operasjonsbordet tidlig neste morgen, og drapet sendte sjokkbølger gjennom Sverige.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.