*Nettavisen* Nyheter.

Tror Maddie-tipser tulleringte

En mystisk innringer sa han visste hvor Madeleine var. Nå avviser faren samtalen som «ingenting av interesse».

07.06.07 17:50

Ifølge en spansk politikilde skal en mann ha ringt og krevd å få snakke med McCann-foreldrene direkte onsdag. Vedkommende skal ha hevdet at han vet hvor fire år gamle Madeleine er.

- Det virket ikke som det var en tullesamtale og informasjonen var troverdig nok til at foreldrene ble informert umiddelbart, sier kilden, ifølge Sky News.

- Ikke av interesse
Samtalen ble sporet til et uregistrert kontantkortabonnement i et ukjent land. Det skal imidlertid ikke være fra Marokko, der Madeleine tidligere skal ha blitt observert, ifølge en norsk tipser.

Innringeren avslørte verken navn eller nasjonalitet.

Den mystiske telefonsamtalen kan være et nytt og viktig spor i etterforskningen av forsvinningssaken. Så viktig at Maddies foreldre endret sine reiseplaner rundt i Europa.

Men så endret de på nytt planene. Faren karaktiserer telefonsamtalen som «ingenting av interesse». Dermed fortsetter likevel foreldrene reisen sin til Amsterdam, som først planlagt.

Borte over én måned
Fire år gamle Madeleine McCann ble bortført fra ferieleiligheten der hun lå og sov torsdag 3. mai. Jenta var på ferie sammen med sine to tvillingsøsken og foreldrene i badebyen Praia da Luz i Portugal.

På en pressekonferanse i Berlin sa Madeleines far Gerry McCann at han og kona ikke ble informert om enhver ny utvikling i saken.

- Hvis vi fikk vite om alle spor, ville få fått håpet opp, og så ville vi blitt knust, om igjen og om igjen, sa Gerry McCann.

Utsatte avreise
I 15-tiden onsdag skal paret likevel ha blitt informert om telefonhenvendelsen. De ble værende på den britiske ambassaden i Berlin i tilfelle innringeren skulle ta kontakt igjen.

Det var ventet at de skulle dra tilbake til Storbritannia for å snakke med rådgivere om den mystiske innringeren.

Avreisen fra Berlin til Amsterdam ble utsatt, og journalister som reiste med samme privatfly, fikk beskjed om at reisemålet kunne bli endret i siste liten onsdag kveld.

Forsøkene på å komme i kontakt med mannen, mislyktes, og McCann-foreldrene fortsatte derfor til Amsterdam.

- Forsøkene på å opprette kontakt fortsetter, sier en britisk politikilde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag