*Nettavisen* Nyheter.

Tror mafia tente på storbrann

Foto: Tobias Ivarsson (Scanpix/GD)

Politiet i Sverige tror at mafia kan ha tent på storbrannen i CH Gävle fordi de ikke fikk beskyttelsespenger fra hotellet.

18.05.05 09:26

To bygårder som utgjorde hotellet CH Gävle er fullstendig utbrent.

Før brannen startet i hotellet CH Gävle fikk eierne besøk av kriminelle som ønsket penger for å «beskytte» det nye diskoteket som hadde åpnet i hotellet. Mennene ønsket også å ta over garderoben. Det fikk de ikke.

- Det kommer til å skje ting, sa mennene før de forlot hotellet, skriver Aftonbladet. Politiet har signalement på mennene som besøkte hotellet.

Natt til mandag ble to brennende flasker med bensin kastet inn gjennom vinduet til hotellets restaurant. Flammene ble slukket med en gang. Ved 01-tiden natt til tirsdag eksploderte flere brannbomber bak en bardisk ved restaurantdelen. Politiet har også funnet en hammer innenfor hoveddøren til danselokalene og nattklubben.

Først ved 20-tiden tirsdag kveld hadde politiet fått kontroll med brannen, men den var fortsatt ikke slukket. 146 personer måtte flykte fra hotellet da brannen startet. Fire personer er behandlet for røykskader. En mann i 20-årene ligger fremdeles på sykehus med røykskader, skriver nyhetsbyrået TT.

Politiet etterforsker nå mordbrannen. Politiet avhører personer som bor i området om hva de så og hørte før brannen startet. Det er også startet tekniske undersøkelser av åstedet.

- Tekniske funn sendes nå til Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping, sier kommissær Maria Palmeus til Aftonbladet.

Hotellet CH Gävle er bygget sammen med et leilighetskompleks der et 50-talls beboere måtte evakueres 17. mai. Onsdag kan de fleste beboerne reise hjem til sine leiligheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag