RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)

Tror på enighet om Irak

Sist oppdatert:
FNs generalsekretær Kofi Annan tror det er fullt mulig for de verdens fem mektigste land å komme til enighet om Iraks framtid.

Lørdag drøftet utenriksministrene fra USA, Frankrike, Russland, Storbritannia og Kina hvor raskt USA skal overlate makten I Irak til lokale politikere.

De fem faste medlemmene i Sikkerhetsrådet stilte dypt splittet til møtet I Geneve. Allerede før møtet med avviste USAs utenriksminister Colin Powell et fransk forslag om en langt sterkere rolle for FN og en mye raskere overføring av den politiske makten til irakerne enn USA ønsker.

Likevel men det var en optimistisk Kofi Annan som snakket med pressen etter møtet.

Et skritt videre

- Dagens diskusjoner skulle ikke føre til spesifikke løsninger. De vil bidra til å bygge en enighet omkring Iraks framtid, deriblant definisjonen av FNs rolle, sa Annan ifølge Reuters.

Annan sier at det både er nødvendig og mulig å oppnå en enighet mellom landene. Han er oppmuntret av at landene har mange sammenfallende syn, men legger til at en del vanskeligheter fortsatt trenger avklaring.

Ny resolusjon

Washington vil ha en ny FN-resolusjon for å få andre land til å bidra med penger og soldater i Irak, men både Frankrike, Russland og Kina er imot forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere