RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på løsning for Liv Arnesen

Foto: Jørgen Berge
Sist oppdatert:
Med våpen i hånd har lokal mafia i Sibir nektet polfareren Liv Arnesen å legge ut på sin nye ekspedisjon over Nordpolen. Nå mener den norske ambassaden i Moskva at de har løst floken.

Etter planen skulle Liv Arnesen og amerikaneren Ann Bancroft starte ekspedisjonen for to uker siden, men lokal russisk mafia har de siste ukene forhindret Liv og Ann i å reise fra Khatanga.

Polfarerne har avtale med et fransk flyselskap om å bli fraktet i helikopter fra Khatanga i Sibir og frem til startpunktet Cape Arktichesky, men et russisk firma skal ha betalt russisk mafia for å stoppe franskmennene og dermed ekspedisjonen. Årsaken skal være at russerne vil overta flytrafikken i området, skrev TV 2 Nettavisen onsdag.

Nå opplyser Liv Arnesens ektemann Einar Glestad at innsats fra den norske ambassaden i Moskva har løst floken. Representanter for ambassaden hadde i går kontakt med lokale myndigheter i Sibir, skriver Aftenposten.

- Også tidligere har vi fått beskjed om at problemene er løst, men Liv føler seg nå sikker på å kunne starte polferden i dag. De har fått beskjed om at de kan flys frem til startstedet for ekspedisjonen i dag, sier Glestad.

Ambassadør Øyvind Nordsletten i Moskva hadde i går kveld også inntrykk av at problemene er løst.

- Vi har vært i kontakt med guvernører i området og med sentrale myndigheter i Moskva for å løse opp i floken, forteller han.

Det var i siste liten, for i juni smelter isen på siste strekning til Canada etter at de har passert Nordpolen 200 mil lange ekspedisjon. Einar Glestad håper de vil rekke frem i tide - fordi dagene blir stadig lengre og de dermed kan gå flere kilometer hver dag.

På mail fra Sibir skrev Liv Arnesen dette til TV 2 Nettavisen:

- Ann og jeg er fortsatt veldig optimistiske med tanke på å få gjennomført ekspedisjonen dersom vi kommer ut på isen denne uken. I stedet for å fem timer mørke, kan vi nå gå mange timer i dagslys, skriver Liv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere