Tror på ny FN-resolusjon

Foto: Susan Walsh (AP/Scanpix)

President George W. Bush er sikker på at en ny FN-resolusjon om Irak er like rundt hjørnet.

05.06.04 14:24

USA og Storbritannia la fram et tredje revidert resolusjonsforslag fredag. Men det russiske utenriksdepartementet sa lørdag at de fortsatt ikke var fornøyd med forslaget.

- Jeg er sikker på at vi vil få en resolusjon snart, sa Bush under en pressekonferanse sammen med Italias statsminister Silvio Berlusconi i Roma lørdag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Bush sa at de amerikanske styrkene blir værende i Irak «etter henstilling fra en selvstendig regjering» etter at makten er overlatt til irakerne, melder NTB-AFP.

Sterke skiller
Pressekonferansen avsluttet Bushs 36 timer lange besøk i Italia. Presidenten drar lørdag ettermiddag videre til Frankrike. Europa-besøket representerer utvilsomt en påminning om de sterke skillene i synet på Irak-krigen på denne siden av Atlanteren, skriver nyhetsbyrået AP.

De store demonstrasjonene i Roma fredag prellet imidlertid av på den amerikanske presidenten.

- Demokrati er en vakker ting. Jeg er glad for å være i et land hvor folk får lov til å uttrykke sin mening. Jeg tror verden forstår betydningen av et fritt Irak, sa Bush lørdag.

Selv om han innrømmet at USAs allierte har delte meninger om krigen, sa Bush at verden nå har forstått betydningen av å samarbeide med irakerne for å oppmuntre utviklingen av et fritt samfunn.

Motvekt
Bush møtte Berlusconi i en villa med utsikt over den italienske hovedstaden. Berlusconi ga Bushs Irak-politikk sin fulle støtte, og lovet at italienske tropper ville bli værende i Irak til den nye regjeringen velges i januar, ifølge AP.

Møtet var bevisst koreografert for å balansere med presidentens senere møte med Frankrikes president og Irak-skeptikeren Jacques Chiraq.

Det hvite hus trengte også Berlusconi som en motvekt til fredagens møte med Pave Johannes Paul II, som er en annen markant krigsopponent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag