*Nettavisen* Nyheter.

Tror på økonomisk oppsving i Tyskland

Tysklands seks ledende økonomiske forskningsinstitutter mener det blir et moderat økonomisk oppsving i landet til neste år. Arbeidsledigheten vil likevel holde seg høy, ifølge hø stprognosen som ble lagt frem tirsdag.

21.10.03 13:36

Instituttenes fagøkonomer venter en vekst på 1,7 prosent neste år, etter tre år på samme nivå. Vekstanslaget er en nedjustering med 0,1 prosentpoeng i forhold til spådommene i vår, melder NTB.

Den samlede tyske produksjonen stagnerte i 2003, og vil i 2004 antakelig bare vokse svakt.

–Man kan derfor ikke snakke om noen virkelige oppgangstider (neste år). Men i det miste bør konjunkturene forbedre seg såpass i månedene som kommer at færre mennesker mister arbeidet, skriver de seks instituttene i sin høstrapport.

Tyskerne kan ifølge rapporten likevel ikke vente seg noen virkelig nedgang i ledigheten med det første. Først i annet halvår i 2004 kan det tenkes at sysselsettingen styrkes, og at regjeringens nye arbeidsmarkedspolitikk vil begynne å fungere.

Det ventes at den gjennomsnittlige ledigheten i Tyskland neste år vil ligge rundt på 4,5 millioner personer, og dette er litt over dagens nivå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.