RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror unggutter utførte ranet

Sist oppdatert:
En 20-åring tilknyttet den kriminelle gjengen «Fucked for life» er pågrepet for de brutale pengetransportranene i Stockholm i går. Politiet tror ransmennene kan ha vært i 17-årsalderen.

Bare ti minutter etter det siste av to brutale pengetransportran som rystet Sverige mandag, ble 20-åringen pågrepet. Han kobles til den kriminelle organisasjonen «Fucked for life» (FFL), som har organisert flere brutale ran tidligere. I natt slo politiet til mot en rekke steder i området der FFL holder til.

Det er et relativt lite antall personer i Sverige som er i stand til å organisere og gjennomføre denne typen ran.

- Vi vet hvor vi skal søke, sier en politimann til Aftonbladet.

Kjeledress
Politiet fikk raskt etter at bilen hadde blitt ranet og deretter sprengt i luften på E4 i Hallunda tips fra noen som hadde sett 20-åringen og en medskyldig stikke av på motorsykkel. Medhjelperen rakk å hoppe av sykkelen under flukten, og politiet jaktet i natt fremdeles på ham. 20-åringen ble pågrepet ved et industriområde i Botkyrka. Da var han fortsatt ikledd den blå kjeledressen de øvrige ranerne hadde brukt, skriver Aftonbladet.

Etter at mannen hadde blitt avhørt mandag kveld ble han satt rett i varetekt, mistenkt for grovt ran. Han er kjent fra politiet fra før, og er blant annet dømt for grovt tyveri. 20-åringen skal også ha vært innblandet i flere såkalte smash-and-grab-kupp, skriver avisen.

«Fucked for life»
20-åringen er koblet til det kriminelle nettverket «Fucked for life» (FFL). Da politiet kartla gjengen i vår, mente de han tilhørte kategorien «nyttige personer», en gruppe på 28 personer som har hjulpet FFL-medlemmer å begå forbrytelser. De kan også ha begått mindre forbrytelser i gjengens regi, eller stått vakt ved større kupp som sprenging av bankbokser, noe FFL har spesialisert seg på.

Mye taler for at flere medskyldige sto klare med motorsykler som ranerne rømte med.

- Vi fikk med en gang tips om at flere ranere byttet fluktbil og rømte videre på motorsykler, sier en politimann til Aftonbladet.

I går kveld hadde politiet funnet to av ranernes motorsykler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere