*Nettavisen* Nyheter.

Trøtt mini-hjerteknuser

Foto: (Reuters)

Hvordan «Snoopys» mamma kunne avvise den lille hjerteknuseren, er et mysterium. Se video.

Han får plass i håndflaten til et menneske, elsker morsmelkerstatning og å bli båret rundt.

I videoklippet under (se nederst i saken) er «Snoopy» kun syv dager gammel. Moren, en ugleape, avvist den lille hjerteknuseren kort tid etter fødselen og blir nå tatt hånd om av sin surugatmor Dorthea Meyer som bor i den tyske byen Osnabrueck, melder Reuters.

Sjelden dyreart
Ugleaper er en av de mest uvanlige av de såkalte «new-world»-apene som for det meste holder seg i tropiske regnskoger sør i Mexico og Sentral- og Sør-Amerika.

Ugleapene blir ikke større enn 30-50 cm lange, med en hale som er om lag like lang og blir rundt ett kilo. De store øynene sørger for et overlegent nattesyn. Pelsen er tett og som ull og ørene er nesten ikke synlig under pelsen.

Mat mat mat
Til tross for at «Snoopy» er liten, klarer han likevel å holde sin nye mamma svært opptatt.

- Dagen starter med mating, før jeg går og bærer han i en time. Jeg knytter små kleder rundt magen og bærer han i disse. Han liker det, fordi det er det samme som hans mor gjorde, sier mamma Meyer til Reuters.

Ugleaper er nattedyr. Om dagen samler de seg ofte i hulrom i trærne og kommer ut om kvelden for å spise. De beveger seg fra tre til tre ved hjelp av lianer og greiner.

«Snoopy» må mates annenhver time hele døgnet, men matmor klager ikke. Hun er vant til aper, og har fra før syv voksne ugleaper boende hos seg.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.