*Nettavisen* Nyheter.

Truer amerikansk ambassadør

Venezuelas president Hugo Chavez truer med å utvise den amerikanske ambassadøren fra landet.

- Han har provosert folket i Venezuela, sa Chavez i sin ukentlige TV-tale.

Chavez truet med å utvise ambassadør William Brownfield fra landet. Fredag ble bilen til ambassadøren bombardert med egg og tomater av en rasende folkemengde. I talen sin fordømte Chavez eggkastingen, men han sa også at ambassadør William Brownfield hadde opptrådd bevisst provoserende.

- Ikke velkommen
Brownfield var på vei hjem fra et besøk i Caracas fattigslige Coche-nabolag da bilen hans ble angrepet. Chavez er misfornøyd med at ambassadøren ikke hadde gjort rede for sine reiseplaner, og besøkte et område «der han ikke er velkommen». Chavez har mange tilhengere i nabolaget Brownfield besøkte.

- Jeg kaster deg ut av Venezuela hvis dette gjentar seg, sa Chavez i TV-talen.

Amerikanske myndigheter advarte etter angrepet på ambassadøren om at det ville få alvorlige diplomatiske konsekvenser dersom noe lignende gjentar seg.

Dårlig forhold
- Hvis regjeringen i Washington innfører tiltak mot Venezuela på grunn av slike provokasjoner vil du være ansvarlig, sa Chavez til Brownfield i talen.

Han anklager amerikanerne for å ville øke spenningene i forholdet til Venezuela.

- Ambassadøren vil fortsette å reise, og vi vil ikke la oss true, sier ambassadens talskvinne Salome Hernandez til AP.

Forholdet mellom USA og Venezuela har blitt stadig dårligere de siste månedene.

Chavez har gjentatte ganger truet med å kutte oljeeksporten til USA, og i februar utviste amerikanske myndigheter en diplomat fra Venezuela, etter at Chavez først hadde utvist en diplomat fra den amerikanske ambassaden på bakgrunn av spionanklager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag