*Nettavisen* Nyheter.

Truer Danmark og «korsfarer-land»

Gruppen som hevder den står bak terrorangrepene i London, truer Danmark, Italia og alle «korsfarer-land».

07.07.05 17:42

En gruppe som kaller seg «Den hemmelige al-Qaida-organisasjonen i Europa» hevder den står bak terrorangrepene i London torsdag.

Les om nettstedet

Hele brevet leser du nederst i saken.

På en islamistisk nettside hevder gruppen at den flere ganger har advart britene om angrep som svar på det britiske engasjementet i Irak og Afghanistan. Samtidig advarer gruppen andre land som har soldater i de to landene.

- Vi advarer også den danske, italienske og andre korsfarer-regjeringer, heter det i meldingen som ble lagt ut på et islamistisk nettsted etter angrepene i London torsdag.

Både Danmark og Italia støttet invasjonen av Irak, og har også soldater i landet. Tidligere har al-Qaida også truet Norge, som har vel ti offiserer i Irak og vel 250 soldater i Afghanistan. Norge er imidlertid ikke nevnt eksplisitt i meldingen som ble lagt ut torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det oversatte brevet
Svenske Aftonbladet har fått hele erklæringen oversatt av Nael Y. Touqan, autorisert oversetter i arabisk.

Her følger meldingen i sin helhet:

Torsdag den 30/5 år 1426 Higira (muslimsk tidsregning overs. anm.), motsvarande 2005-07-07
Gruppen bak den hemmelige organisasjonen Qaidait Al Jihads gruppe i Europa!

I Guds den barmhjertige, forbarmerens navn og bønn og fryd må råde over våre smil og den stridbare profeten Mohammed, må Gud velsigne ham.

Du skal glede deg, vår muslimske nasjon! Du skal glede deg, vår arabiske nasjon! Tiden har kommet for hevn mot korsfarernes sionistiske britiske regime.

Som svar på de massakrene Storbritannia har begått i Irak og i Afghanistan har våre heroiske kjempende rettet et velsignet anfall i London. Nå brenner Storbritannia av redsel, skrekk og frykt i nord, sør, øst og vest.

Vi har advart den britiske regjeringen om og om igjen.

Nå har vi oppfylt løftene våre, og iscenesatt et velsignet militært anfall i Storbritannia etter store anstrengelser fra våre heroiske kjempendes side, som tok lang tid å planlegge for å garantere et vellykket utfall.

Vi advarer fremdeles Danmark og Italias regjeringer, og alle korsfarerregjeringer at de kommer til å få samme straff dersom de ikke trekker styrkene sine fra Irak og Afghanistan tilbake. Nå har vi advart dem som burde bli advart.

Gud har sagt: «Hvis dere står på Guds side, kommer Gud til å sikre dere seier og la dere stå på fast grunn».

Gruppen bak den hemmelige organisasjonen

Qaidat Al Jihads gruppe i Europa!

«Jama-at Al Tanzim Al Sirri

Tanzim Qaidat Al Jihad fi Europa»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag