Truer fredssamtaler

Tamiltigrene på Sri Lanka truer med å trekke seg fra fredssamtalene med mindre regjeringen gjennomfører tiltak for å beskytte tamiler fra bortføringer.

26.04.06 08:01

- Vår deltakelse i fredssamtalene avhenger av hva regjeringen gjør for å stanse bortføringene av tamilske bistandsarbeidere, sier Tamiltigrenes Seevaratnam Puleedevan til AP.

Mandag ble fem tamiliske bistandsarbeidere ifølge opprørgruppen kidnappet. Kidnappingen har ifølge AP ikke latt seg bekrefte av uavhengige kilder.

Opprørerne og regjeringen på Sri Lanka ble i forrige uke enige om å gjenoppta fredssamtalene i midten av februar. 150 mennesker mistet livet i voldshandlinger på Sri Lanka i desember.

HTML EMBED

Tamilene skal ha blitt bortført på vei fra byen Batticaloa, som ligger på østkysten, sør for Trincomalee.

En buss med til sammen 15 medlemmer av Tamil Rehabilitation Organization (TRO) ble stoppet av en paramilitær gruppe rett etter passeringen av en regjeringskontrollert kontrollpost, ifølge nettstedet TamilNet.

Fem av medlemmene ble halt ut av bussen og tvunget inn i en van. Tamilene har kontaktet den nordisk-ledede observatørstyrken på øya og frivillige organisasjoner for å få opplysninger om bortføringene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.