RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer Iran med sanksjoner

Sist oppdatert:
Men stormaktene vil helst forhandle.

De fem faste medlemmene i FNs sikkerhetsråd, samt Tyskland, har i London mandag ettermiddag begynt å diskutere mulige tiltak for å stanse Irans atomvåpenprogram. Stormaktene jobber i første omgang mot en løsning ved hjelp av forhandlinger med det iranske regimet, men forbereder mulige sanksjoner mot landet, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Vi hadde en produktiv diskusjon av de neste skrittene, og begynte å jobbe med en ny Sikkerhetsrådsresolusjon, sier politisk direktør John Sawers i britisk UD til Reuters.

- Vi vurderer også hvordan vi best kan gjenopprette kontakten med Iran. Vi ønsker alle en framforhandlet løsning, la han til.

USA ønsker resolusjon
Ingen detaljer om hva slags sanksjoner som ble diskutert er bekreftet. Ifølge Reuters har reiserestriksjoner for iranske myndighetspersoner vært på bordet, i tillegg til begrensinger på handel med Iran.

I en kommentar sier en talsperson for det amerikanske State Department at USA ønsker å øke det diplomatiske presset på Iran, fortrinnsvis gjennom en ny resolusjon i Sikkerhetsrådet.

- Bøyer ikke av
I går uttalte Irans viseutenriksminister Manouchehr Mohammadi at landet ikke vil bøye av for internasjonalt press.

- Hvis de vedtar en ny resolusjon, vil Iran ikke respondere, og vi vil fortsette vårt kjernefysiske arbeid, sa ministeren.

Stormaktene skal fortsette diskusjonene i London utover i uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere