Gå til sidens hovedinnhold

Truer McCann med ny siktelse

Kate og Gerry McCann kan bli siktet for å ha hyret inn private spesialetterforskere for å finne datteren.

En portugisisk dommer reagerer skarpt på at Kate og Gerry McCann har leid inn private etterforskere for å etterforske datterens forsvinning.

Ulovlig i Portugal
Paret skal i all hemmelighet ha rådført seg med Control Risks Group, som ansetter blant andre spesialsoldater og tidligere britiske etterretningsagenter.

Men i Portugal er det ulovlig for private etterforskere å engasjere seg i kriminalsaker, skriver avisa The Times.

En kilde nær McCann-paret sier Control Risk Group har bistått med rådgivning, men benekter at de har drevet aktiv etterforskning i Portugal.

- Man kan tenke seg at de gjør en del ting de portugisiske politiet ikke kan gjøre. Men det blir ikke gjort noe ulovlig i Portugal, sier kilden.

Han bekrefter at tidligere soldater er involvert i jakten på Madeleine.

- Dette er ikke folk man har lyst til å komme i klammeri med. De er ikke bakere, for å si det på den måten.

Truer etterforskerne
Antonio Martins, leder for det portugisiske dommerforbundet sier til avisa 24 Horas at resultater fra privat etterforskning ikke har noen substans. Videre sier han at paret kan bli tiltalt for å ha forhindret etterforskningen dersom det viser seg at de har drevet sin egen etterforskning i Portugal.

Paret har allerede status som mistenkte for å stå bak sin egen datter Madeleine McCanns forsvinning fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz.

En høyerestående tjenestemann i det poitiske politiet sier sogar at de private etterforskerne kan bli arrestert dersom de blir tatt i å drive etterforskning i Portugal.

Forsømmelse
Ifølge avisa Daily Mirror kan ekteparet også risikere å bli siktet for forsømmelse. Det kan imidlertid bli vanskelig å bevise, ettersom paret selv sier de sjekket barna regelmessig.

Da Madeleine forsvant lå barna alene og sov i leiligheten mens foreldrene spiste middag med venner i en restaurant noen hundre meter unna.Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen