*Nettavisen* Nyheter.

Truer med å drepe bortført kvinne

En mann som påstår å ha kidnappet en italiensk hjelpearbeider i Kabul hevder tilstanden hennes allerede er kritisk.

18.05.05 18:23

Mannen som hevder han har kidnappet 32 år gamle Clementina Cantoni sier i et intervju med en lokal tv-stasjon at han vil drepe henne om ikke kravene hans innfris, melder nyhetsbyrået AP.

Mannen, som kaller seg Temur Shah, skal ha innledet forhandlinger med kvinnens arbeidsgiver, hjelpeorganisjonen CARE International.

- Blod på hendene
- Om mannen er den han gir seg ut for å være, har han blod på hendene fra tidligere hendelser, forteller Paul Barker som leder CARE International i Afghanistan.

Hjelpearbeideren ble bortført av væpnede menn i den afghanske hovedstaden Kabul mandag denne uka.

Afghanske myndigheter mistenker en kriminell gjeng for å stå bak. Banden er tidligere beskyldt for å ha stått bak bortføringen av FN-medarbeidere i Kabul i fjor.

Myndighetene ga ingen umiddelbare kommentarer til mannens krav, eller om de trodde han var kidnapperen.

Truet med å drepe
- Om våre krav ikke infris (...) vil vi gjøre det av med henne, sa mannen under intervjuet.

Cantoni selv snakket ikke under intervjuet med tv-stasjonen Afghan Tolo. Den påståtte kidnapperen ga heller ingen bevis for at 32-åringen var i hans varetekt.

- Skadd under bortføringen
Mannen hevdet at tilstanden til Cantoni er «veldig kritisk», etter at hun skadet hodet under bortføringen mandag. Hun skal ifølge mannen lide av indre blødninger, kaste opp og skal ikke ha spist på tre dager.

Mannen framførte tre krav som han ønsket innfridd innen onsdag kveld: Mer islamsk lære i skolene, «alternative livsopphold» for bønder som tvinges til å slutte med opiumsdyrking og at en radiostasjon stanser et program om unge menneskers sosiale liv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag