*Nettavisen* Nyheter.

Truer med å drepe gisler

Væpnede pirater bordet forsyningsskipet med lettbåter og tok med seg 10 gisler, blant dem sju ansatte i franske Total.

31.10.08 13:31

Militsgruppen med tilhold på halvøya Bakassi utenfor Kamerun i Vest-Afrika truer med å drepe de 10 gislene som de kidnappet fra et forsyningsskip nær et oljefelt i Guineagulfen fredag.

- Hvis myndighetene i Kamerun ikke innfrir våre krav i løpet av tre dager, vil vi drepe dem én etter én, sier oberst Ebi Dari i militsgruppen ifølge Reuters.

Sju av gislene er franskmenn som jobber for oljeselskapet Total, to er fra Kamerun og en fra Tunisia. Piratene var væpnet og bordet skipet via tre lettbåter rundt midnatt, melder nyhetsbyrået AFP.

Forsyningsskipet «Bourbon Sagitta» eies av det franske selskapet Bourbon. Ifølge en talsmann hadde skipet et mannskap på i alt 15 da angrepet skjedde.

Det står ennå strid om Bakassi som formelt ble overført fra Nigeria til Kamerun i august i år. Nigeria har motsatt seg overføringen, og det er opprettet flere militsgrupper som kjemper forå vinne Bakassi tilbake, ifølge Reuters.

De siste årene har tungt væpnede pirater gjennomført flere angrep på kysten av Vest-Afrika i en region som rommer det meste av den råoljen som eksporterer til Vesten og Kina.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.