*Nettavisen* Nyheter.

Truer med å drepe Hizbollah-leder

Den israelske innenriksministeren turer med å drepe Hizbollah-leder på Israelsk radio fredag.

14.07.06 23:37

Israels innenriksminister Roni Bar-On truer med å drepe Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

- Nasrallah har avgjort sin egen skjebne, og vi vil gjøre opp regnskapet med ham når tiden er inne, sier Bar-On på israelsk radio, ifølge Berlingske Tidende.

Tidlig fredag morgen angrep Israelske bombefly forsteder i Beirut i et område hvor Hizbollah har en rekke kontorer. I de siste angrepene ble tre mennesker drept, og om lag 50 skadet, ifølge libanesiske myndigheter.

220 000 israelere i bomberom
I løpet av fredagen svarte Hizbollah med å avfyre flere raketter mot israelske mål, men ingen ble skadet i angrepene, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge den israelske hæren har Hizbollah avfyrt 150 raketter mot israelske mål de siste 48 timene.

- Vi kan ikke tolerere en situasjon hvor en terroristorganisasjon opererer fra en suveren stat mot vår nordlige grense, og truer over en halv million israelske sivile, sier kaptein Jacob Dallal, talsperson for den israelske hæren.

Dallal sier at 220 000 israelere oppholder seg nå i bomberom nord i Israel for å skjerme seg mot rakettangrepene.

To israelere har blitt drept og 50 skadd i rakettangrep siden onsdag da Hizbollahs geriljasoldater bortførte to israelske soldater på grensen mellom Israel og Libanon. Israel svarte med den kraftigste offensiven på 24 år, med å bombe flere sivile mål i Libanon, blant annet flyplassen i Beirut.

Mer enn 50 libanesere og ti israelere har blitt drept i voldsomhetene som nå går inn i sin tredje dag, melder AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.