*Nettavisen* Nyheter.

Truer med å drepe jordansk gissel

En opprørsgruppe i Irak hevder å ha tatt en jordansk lastebilsjåfør til fange, og truer med å drepe ham hvis ikke oppdragsgiveren hans trekker seg ut av landet.

Det melder TV-kanalen Al Jazeera, ifølge NTB.

Den arabiske TV-stasjonen opplyser tirsdag at de har fått en videotape fra en tidligere ukjent irakisk opprørsgruppe. Gruppen hevder å ha tatt en jordansk lastebilsjåfør til fange, og at de vil drepe ham innen to døgn hvis ikke oppdragsgiveren hans trekker seg ut av Irak.

Bilder fra videoen viser tungt bevæpnede menn som står rundt gisselet Khalifa al-Breizat som viser fram passet sitt.

Opprørsgrupper i Irak har tatt en rekke utenlandske arbeidere til fange de siste månedene, og bruker bortføringer som en del av kampen mot de USA-støttede myndighetene. De fleste av gislene er satt fri, men mer enn 20 er drept.

Tirsdag gikk den algeriske islamistlederen Abassi Madani til sultestreik for å støtte sivile som sitter fanget i Irak. Madani er leder for det ulovlige partiet Islamsk frelsesfront (FIS), og han ber om at blant annet to franske journalister og to italienske hjelpearbeidere øyeblikkelig blir sluppet fri.

Den algeriske politikeren som har bodd i eksil i Qatar siden november, sier han er villig til å fortsette sultestreiken "inntil døden".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.