Gå til sidens hovedinnhold

Truer med å henrette amerikaner

En islamistisk nettside kunngjorde tirsdag at et amerikansk gissel i Saudi-Arabia vil bli henrettet hvis ikke al Qaida-tilhengere løslates.

Trusselen ble fremsatt på et videoopptak som ble lagt ut på et islamistisk nettsted tirsdag.

De væpnede og maskerte mennene på videoopptaket skal være fra en al Qaida-gruppe og truer med å henrette gisselet hvis ikke al Qaida-tilhengere som sitter fengslet i saudiarabiske fengsler blir løslatt innen 72 timer.

På det fire og et halvt minutt lange opptaket snakket gisselet, som hadde bind for øynene, i rundt 25 sekunder og identifiserte seg slik:

– Jeg heter Paul Marshall Johnson, er amerikansk statsborger og jobber for Apache helikoptre, sa gisselet stotrende på videoopptaket.

– Blir henrettet
– Hvis tyrannene i den saudiarabiske regjeringen vil ha Paul Marshall Johnson løslatt, må hellige krigere som sitter fengslet løslates innen 72 timer. Hvis ikke vil vi henrette ham for å hevne drapene på våre muslimske brødre, het det i meldingen som ble lest opp av en maskert mann, væpnet med automatgevær, som sa han er Abdel Aziz al-Muqrin, selvutnevnt leder av al-Qaida i på den arabiske halvøy.

Ansatt i våpenindustrien
Ifølge CNN er Johnson luftfartsingeniør og ansatt i hos den amerikanske flyprodusenten Lockheed Martin

Johnson ble meldt savnet i Saudi-Arabia lørdag, samme dag som en annen amerikaner, Kenneth Scroggs, ble drept i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh.

Abdel Aziz al-Muqrin bekreftet på videoen at en av Johnsons kolleger ble drept da Johnson ble tatt som gissel. Før ham ble ytterligere en amerikaner drept. Felles for dem alle er at de jobbet i den amerikanske våpenindustrien, skriver den britiske avisen Guardian.

Tar trusselen alvorlig
Amerikansk etterretning bekrefter at nettstedet der videoen er lagt ut er blitt brukt av al-Qaida tidligere.

– Vi tar truslene alvorlig, sa en etterretningsoffiser til CNN.

Lørdag, samme dag som Johnson ble bortført og kollegaen hans drept, kunngjorde al Qaida-gruppa at de hadde bortført Johnson og beskrev ham som en spesialist som jobber med å utvikle krigshelikopteret Apache AH-64.

Kamphelikoptrene blir brukt av USA og landets allierte, blant annet i Irak, Afghanistan og i de palestinske områdene.

– Vi har rett til å behandle gisler på samme måte som de behandler vårt folk, sto det i kunngjøringen fra gruppa.

(NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot