RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med å skyte ned passasjerfly

Foto: AP (AP)
Flyselskaper har omdirigert flytrafikken i frykt for å bli skutt ned.

To sørkoreanske flyselskaper har omdirigert flytrafikken etter at Nord-Korea opplyst at de ikke lenger kan garantere for sikkerheten i nordkoreansk luftrom.

Pyongyang, som er hovedstaden i Nord-Korea, har også advart om at en planlagt militærøvelse mellom USA og Sør-Korea neste uke kan utløse en militær konflikt, melder BBC.

Tilspisset situasjon
Nord-Korea har i lengre tid ment at slike militærøvelser er provoserende, men situasjonen har blitt langt mer tilspisset.

Om lag 30 internasjonale flyavganger passerer gjennom nordkoreansk luftrom daglig på vei til og fra Sør-Korea.

Sistnevnte har allerede bedt kommuniststaten om å trekke tilbake trusselen.

- Det å true sivil luftfarts normale operasjoner innen internasjonale luftfartsbestemmelser, er ikke bare et brudd på internasjonale regler, men også et overtramp mot menneskeheten, sier en talsmann for den sørkoreanske regjeringen, Kim Ho-nyeon.

Flyselskapene som er rammet av trusselen, er Korean Air og Asiana Airlines.

Atomfrykt på halvøya
Mye tyder på at Nord-Korea forbereder en testoppskyting av en langdistanserakett, noe som skaper ny atomfrykt på halvøya, men nordkoreanske myndigheter hevder de bare skal skyte opp en satellitt i bane rundt jorden.

En slik rakett vil også kunne nå amerikanske mål som Alaska og Hawaii, og frykten er at Nord-Korea ønsker å feste et atomstridshode på raketten.

Sekslandssamtalene som har til hensikt å stanse landets atomprogram, er på det nåværende tidspunktet lagt på is. Formålet med samtalene er å få i stand en avtale der Nord-Korea mottar nødhjelp i bytte mot nedrustning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere