Gå til sidens hovedinnhold

Truer med å sprenge franske tog

Den franske regjeringen har mottatt en serie brev der de ukjente avsenderne truer med å sprenge bomber på jernbanen dersom de ikke får fem millioner dollar i løsepenger.

Brevene, som er undertegnet med initialene AZF, er sendt til president Jacques Chirac og innenriksminister Nicolas Sarkozy i løpet av de siste ukene.

I ett av brevene heter det at ti eksplosive gjenstander allerede er utplassert langs togsporene, og at de er programmert til å eksplodere på bestemte tidspunkter. Politiet fant en slik liten bombe 21. februar og konstaterte at den var kraftig nok til å kunne skade skinnene.

Politiet kjenner ikke til noen mistenkelige personer eller gruppe med bokstavene AZF. Det er heller ikke klart om avsenderne har noe å gjøre med at en kjemisk fabrikk ved navn AZF gikk i lufta i Toulouse i september 2001. 30 mennesker mistet livet i ulykken.

Politiet tar truslene svært alvorlig. Ved én anledning har det vært telefonkontakt med avsenderne av trusselbrevene, som politiet ikke tror har noe å gjøre med islamske eller tsjetsjenske terrorgrupper.

(NTB-DPA-AFP)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett