*Nettavisen* Nyheter.

Truer med angrepsbølge

Irakiske opprørere truer med å angripe statlige bygg, ambassader og hoteller som hevn for at USA mandag innledet sitt stormangrep mot Falluja.

09.11.04 00:06

En gruppe som tidligere har tatt og drept flere utenlandske gisler, står bak trusselen, som ble lagt ut på nettet mandag.

- Til alle mujahedin-heltene, gjør dere klare. Hver gruppe har fått tildelt sine mål, heter det blant annet i meldingen fra gruppen som kaller seg Den islamske hæren i Irak.

Gruppen lister opp flere potensielle mål, blant annet forsvarsdepartementet, innenriksdepartementet, finansdepartementet og oljedepartementet, et palass i Bagdad, samt hovedveien til flyplassen, flere ambassader, viktige hoteller og hovedkvarterene til politiske motstandere.

- Ledelsen i Den islamske hæren i Irak har gitt sine ordrer til styrkene om å trappe opp operasjonen til det høyeste nivå, heter det i kunngjøringen.

Gruppen fordømmer drapene og ødeleggelsene som utføres i Falluja.

Gruppen sympatiserer med al-Qaida og har tatt på seg ansvaret for kidnappingen av to franske journalister i august, for drapet på et italiensk gissel samme måned og for drapet på to pakistanere i juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.