Truer med flere oljeangrep

Militante i Nigeria har den siste tiden angrepet oljeinstallasjoner og kidnappet arbeidere sør i Nigerdeltaet. Tirsdag truer de med flere angrep.

17.01.06 13:19

I e-postmelding skriver «Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet» at gruppen vil gjennomføre en rekke angrep de neste dagene «for å bevise for alle selskap at kun vi, deres vertskap, kan garantere deres sikkerhet», melder Reuters.

«Fra og med 1. februar 2006 vil vi begynne med mer aggressive taktikker rettet mot arbeidere ved oljeinstallasjoner og deres familier i Nigerdeltatet», het det i uttalelsen.

E-posten truer med å bringe den nigerianske økonomien i kne, og advarer om at oljearbeidere burde forlate deltaet, som pumper opp nesten all oljen Nigeria produserer daglig – 2,4 millioner fat.

Reuters snakket mandag på telefonen med fire utenlandske oljearbeidere som har vært kidnappet i seks dager. Gislene leste opp kidnappernes krav og advarte militæret mot å intervenere.

Shell evakuerte omkring 330 arbeidere fra fire oljeinstallasjoner etter et angrep søndag, og vurderer å trekke ut flere av sine medarbeidere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.