RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Truer med trippeldrap

Sist oppdatert:
En dømt voldsmann har sperret seg inne i en leilighet i Norrköping med tre jenter. Han truer med å drepe barna, som er mellom 5 og 12 år gamle.

Tungt bevæpnet politi har sperret av et stort område rundt leiligheten i bydelen Marielund i den svenske byen Norrköping. En mann i 35-årsalderen tok mandag kveld en 31-år gammel kvinne og hennes fem barn som gissel.

Tidlig tirsdag morgen forhandler politiet fortsatt med mannen. Jentene som holdes fanget skal ifølge politiet være mellom 5 og 12 år gamle.

- Han krever at vi hever sperringene og forlater stedet. Vi forsøker å komme i kontakt med mannen via telefon for å prate med ham, sier vakthavende befal ved politiet i Östergötland Ronny Dahlqvist til Expressen.

Uskadde
I nitiden slapp mannen løs kvinnen og to av barna etter forhandlinger. De tre andre barna skal være uskadde. Politiet har startet forhandlinger med mannen for å få frigitt også de andre barna.

- Dette får ta den tiden det trenger. Vi sikter oss inn på at ingen skal bli skadet, sier Ulrika Ohlson, informasjonssjef ved politiet i Östergötland til TT.

Mannen er bevæpnet, men politiet vil ikke opplyse hva slags våpen han har.

- Vi vet nå at han er bevæpnet. Etter at han slapp løs kvinnen og to barn er det minst ett barn igjen i leiligheten, sier Ohlson til Dagens Nyheter.

Dømt for drapsforsøk
Mannen har tidligere sonet fengselstraff for drapsforsøk. Det var i forbindelse med en husransakelse at mannen barrikaderte seg i leiligheten sammen med familien sin. Mannen ble utvist fra Sverige i juni, etter å ha sonet sin straff, men har nå vendt tilbake til landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere