RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med unntakstilstand

Foto: Sergei Grits
Sist oppdatert:
Truer med å innføre unntakstilstand som reaksjon på at demokratiforkjempere inntok departementet midt i Kiev.

Kiev (NTB-AFP): Ukrainas justisminister Olena Lukasj truer med å innføre unntakstilstand som reaksjon på at demokratiforkjempere inntok departementet midt i Kiev.

Hvis demonstrantene ikke forlater bygningen, vil hun raskt be om unntakstilstand og stoppe forhandlingene for å få tilbake kontrollen med departementet.

- Jeg vil bli tvunget til å be presidenten stoppe samtalene hvis ikke bygningen frigjøres umiddelbart, sier Lukasj til TV-kanalen Inter. Hun vil også ta kontakt med Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd for å drøfte spørsmålet om unntakstilstand.

Opposisjonsleder og tidligere verdensmester i boksing, Vitalij Klitsjko besøkte demonstrantene som okkuperer justisdepartementet i løpet av natten. Han ba demonstrantene forlate bygningen, men så langt til ingen nytte.

Demonstrantene har knust vinduer i bygget og spylt vann på andre vinduer fra innsiden. Vannet er deretter frosset til is. Politiet har formelt åpnet etterforskning av okkupasjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere