Gå til sidens hovedinnhold

Truer Spitzer med riksrett

Republikanerne kvesser knivene etter sexskandalen.

Republikanere truet tirsdag med å stille Eliot Spitzer for riksrett dersom han ikke selv fratrer stillingen som guvernør i New York.

Det melder Reuters.

Foranledningen er avsløringene om at Spitzer har vært involvert i et prostitusjonsnettverk.

- Dersom han ikke trekker seg i løpet av de neste 24 til 48 timene, vil vi forberede riksrett for å få han fjernet, sier republikanernes leder i New York, James Tedisco.

Dyrekjøpt erfaring
Mandag ble det kjent at Spitzer skal ha kjøpt luksusprostituerte fra eskortebyrået The Emperor Club VIP. Spitzer skal ha blitt tatt opp på bånd av FBI mens han bestilte tjenestene til brunetten «Kristen» - for den nette sum av 23.000 kroner.

Ifølge Newsday.com har guvernøren kjøpt sex minst sju-åtte ganger.

Amerikanske analytikere mener at det ikke er noen tvil om at guvernøren blir nødt til å trekke seg snarest mulig. Ifølge ABC News hadde den tidligere statsadvokaten bestemt seg for å annonsere sin avgang allerede mandag, men ble stanset av sine advokater.

Saken fortsetter nedenfor.

Sex-skandaler
- Vi visste ingenting i det hele tatt om prostitusjonsringen før dette med Spitzer ledet oss til den, sier en anonym kilde i justisdepartementet til ABC News.

Avsløringen har kommet som et sjokk i USA, og er svært dårlig nyheter for presidentkandidat Hillary Clinton. Spitzer er en av Clintons støttespillere, og skandalen bringer frem igjen Clintons personlige helvete fra da ektemannen Bill ble tatt med buksene nede i Monica Lewinsky-skandalen.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken, men vil selvfølgelig sende varme tanker til familien, sa Clinton da hun ble kjent med avsløringen.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene