RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer USA med atomangrep

Sist oppdatert:
En nordkoreansk representant krever at USA bidrar til å løse konflikten med regimet.

Les også:Går USA til krig?

Ellers kan kommuniststaten komme til å avfyre en rakett med kjernefysisk ladning mot USA, melder nyhetsbyrået Yonhap ifølge AP.

- Vi håper situasjonen vil bli løst før en uheldig hendelse der vi avfyrer et kjernefysisk missil, sa en anonym offentlig talsperson mandag, ifølge Yonhap.

- Det kommer an på hvordan USA vil handle.

Sanksjoner
Yonhap sa ikke hvordan eller når kilden ble kontaktet, hvorfor vedkommende var anonym eller hvorfor artikkelen ikke ble offentliggjort før tirsdag.

- Atomprøvesprengningen er uttrykk for vårt ønske om å møte USA til direkte forhandlinger. Det vi ønsker oss er sikkerhet for landet og en garanti for vårt system, sier myndighetspersonen.

Vedkommende avviste også FNs Sikkerhetsråds initiativer for sanksjoner mot det fattige landet etter den antatte atomprøvesprengningen.

- Vi har mistet nok. Sanksjoner kan aldri være en løsning. Vi er fortsatt villige til å gi opp atomvåpen og vende tilbake til sekspartssamtalene. Det vil være mulig når det kommer initiativer fra USA.

Boikottet samtaler
Kilden utdypet ikke hva slags initiativer dette kunne dreie seg om. Et av dem er antatt å være det nordkoreanske kravet om at amerikanske myndigheter må fjerne de økonomiske sanksjonene kommunistregimet har blitt pålagt for mistenkte forfalskninger og hvitvasking av penger.

Nord-Korea brukte det økonomiske spørsmålet som begrunnelse da de forlot samtalene med Kina, Japan Sør-Korea, Russland og USA i fjor høst. Amerikanske myndigheter sier spørsmålet ikke er knyttet til atomsamtalene, og har oppfordret Nord-Korea til å vende tilbake til forhandlingsbordet uten forbehold.

Det nordkoreanske regimet erklærte mandag at det hadde gjennomført en vellykket atomprøvesprengning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere