RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet baby med machete

Sist oppdatert:
En 31 år gammel kvinne måtte gi fra seg 20.000 kroner da raneren holdt en diger machete-kniv mot hennes spedbarns bryst.

Mandag formiddag slo to brutale ranere til i Stockholm. Klokken 10.20 hadde den 31 år gamle moren vært i banken og tatt ut 20.000 kroner og plassert dem i barnevognen. I vognen lå også hennes lille spedbarn.

Kort tid etter at kvinnen hadde forlatt banken hoppet to menn ut av buskene.

- Han trykket en machete mot brystet på spedbarnet som ligger i vognen og sover. Han sa: «Gi meg alt du har». Samtidig begynte medgjerningsmanenn å rote i barnevognen, forteller operasjonsleder Hans-Erik Carlström ved Södermalmpolitiet til svenske Expressen.se.

Sparket moren
Mens moren stod skrekkslagen å så på, tok ranerne a-planen, mobiltelefonen og konvolutten med pengene – til sammen 20.000 kroner.

Mens ranet pågikk sparket den ene raneren moren to ganger – en gang mot armen og en gang mot låret.

- Da de gikk fra stedet sier gjerningsmannen at de også vil ha ringene hun har på seg. Deretter springer de fra stedet, sier Carlström.

Tror ranerne spanet
Etter den dramatiske episoden gikk kvinnen rett til politistasjonen og meldte fra.

- Hun var veldig, veldig sjokket da hun kom inn i resepsjonen, om lag 20 minutter senere, sier politiet til Expressen.

Begge ranerne var i 18-årsalderen. Politiet har nå gått ut med en beskrivelse av mennene og sier de tror den ene oppholdt seg i banklokalene eller like i nærheten før ranet.

- Vi har forsøkt å sikre bevis inne fra banken og bedt om å få utlevert overvåkingsfilmen og vi vil avhøre de ansatte for å høre om de har lagt merke til noe. Det var ingen vitner til ranet, sier Carlström.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere