*Nettavisen* Nyheter.

Truet med lekevåpen på asylmottak

Den 22 år gamle asylsøkeren truet først med kniv, og deretter med et lekevåpen før politiet aksjonerte og pågrep ham på asylmottaket i Florø.

04.05.05 10:13

Politiet tok truslene svært alvorlig, og fryktet at mannen hadde et ekte våpen.

- Vi gambler aldri med at det er et lekevåpen eller ikke. Det er en litt for stor risiko for både egne mannskaper og for andre, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Florø politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Veldig lik en revolver
Sent tirsdag kveld aksjonerte væpnede politistyrker mot asylmottaket i Florø, og det viste seg etter hvert at den 22 år gamle afghaneren ikke hadde våpen.

- Han hadde en våpenlignende gjenstand liggende på rommet sitt, og vi skjønte når vi så den at de fornærmede var skremte. Lekevåpenet var veldig lett å forveksle med et ordinært våpen. Den var veldig lik en revolver, sier Eggen.

Det var ved 19-tiden tirsdag kveld at politiet fikk melding om truslene på asylmottaket. To personer hadde blitt truet av 22-åringen, og de kom selv for å melde ifra om dette.

- En person av utenlandsk opprinnelse hadde blitt truet med det han oppfattet som et enhånds skytevåpen, mest sannsynlig en revolver. Han ble skremt og tok trusselen svært alvorlig, sier politistasjonssjefen.

Kjenner ikke motivet
Dagen før hadde den samme mannen truet en annen person med en kniv på asylmottaket.

- Vi fant ut at det var all grunn til å ta truslene på alvor, og deler av aksjonen ble iverksatt ganske umiddelbart. Hovedaksjonen kom i gang noe senere på kvelden, forteller Eggen.

Væpnede politistryker slo til mot asylmottaket like før klokken 22.30.

- Pågripelsen gikk fort og greit, og uten dramatikk. Han ble pågrepet på rommet sitt, sier Eggen.

22-åringen ble avhørt i løpet av natten, og vil ble fremstilt for fengsling i løpet av ettermiddagen. Motivet for truslene er ukjent.

- Domfelt tidligere
Mannen er en kjenning av politiet.

- Vi har vært borti vedkommende tidligere. Han er også domfelt i forbindelse med vold, sier stasjonssjefen.

Afghaneren har ifølge politiet bodd på asylmottaket i Florø i ca. tre år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.