RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trump begynner å irritere Obama

PRESIDENT Barack Obama i samtale med Jeff Zients i National Economic Council og seniorrådgiver Valerie Jarrett utenfor Det hvite hus onsdag 16. september.
PRESIDENT Barack Obama i samtale med Jeff Zients i National Economic Council og seniorrådgiver Valerie Jarrett utenfor Det hvite hus onsdag 16. september. Foto: Carlos Barria (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå klarer ikke lenger USAs president å holde munn.

NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump er som en torn som har satt seg fast på innsiden av låret. Slik føles det nok for svært mange i amerikansk politikk, både på republikanernes og demokratenes side.

Trump stikker der det gjør vondt.

Enten det er ved å kalle seg selv et geni eller andre for idioter, eller det er ved å kalle et helt folkeslag for «en gjeng kriminelle», klarer 69-åringen å skaffe enorm oppmerksomhet rundt sitt presidentkandidatur i den republikanske nominasjonsprosessen.

Ekspertene klarer ennå ikke å bli enig om han gjør mer nytte enn skade for republikanerne. Det samme spørsmålet er nok også gjenstand for en del debatter hos demokratene.

Det som virker sikkert, er at president Barack Obama begynner å merke en viss irritasjon over Donald Trump.

Onsdag gikk Obama for første gang til motangrep på Trump, skriver National Journal, selv om Obama gjorde dette uten å nevne Trump ved navn.

- I det ekkokammeret vi kjenner som valgkamppolitikk, er alt mørkt og alt grusomt. Presidentkandidatene virker ikke å ha så mange løsninger på disse katastrofene de snakker om, men de er flinke til å fortelle dere hvem som har skylden, sa Obama.

DONALD TRUMP stjeler de fleste overskriftene i USA.

Før han fortsatte:

- Jeg står her for å fortelle at det ikke er spesielt patriotisk eller amerikansk å snakke ned USA, spesielt ikke når vi står som en av få økonomiske stormakter i verden.

Så ble han mer spesifikk, da han siktet til Trumps kontroversielle slagord, «Make America Great Again».

- Amerika er fantastisk . Amerika vinner , sa Obama.

Trump leder meningsmålingene blant republikanerne, som onsdag kveld (natt til torsdag, norsk tid) skal ut i den andre store TV-debatten - denne gang hos CNN.

- Jeg er mest spent på om Jeb Bush eller Scott Walker klarer å skille seg ut med Trump midt på scenen, sier redaktør Are Tågvold Flaten hos amerikanskpolitikk.no til Nettavisen.

Debatten på CNN starter midnatt, norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere