RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trump ber 200.000 personer forlate USA


DEMONSTRASJONER: Donald Trumps program for å kaste ut imigranter fra USA har skapt sterke reaksjoner og mange demonstrasjoner. Her, fra en demonstrasjon utenfor Det hvite hus.
DEMONSTRASJONER: Donald Trumps program for å kaste ut imigranter fra USA har skapt sterke reaksjoner og mange demonstrasjoner. Her, fra en demonstrasjon utenfor Det hvite hus. Foto: Andrew Caballero-reynolds (AFP)
Trump-administrasjonen har vedtatt å kansellere 200.000 arbeidstillatelser.

Det er personer fra El Salvador som har bo- og arbeidstillatelse i USA som nå har fått beskjed om å forlate landet innen september 2019, skriver Homeland Security.

Mange av disse menneskene ble gitt midlertidig opphold i USA da El Salvador ble rammet av et jordskjelv i 2001 som krevde 1000 menneskeliv.

Siden da har disse menneskene hatt beskyttelsesstatus i USA, men Homeland Security skriver nå at El Salvador har bygd opp igjen all infrastruktur etter jordskjelvet, og at innbyggerne derfor kan reise hjem.

KASTER UT: President Donald Trump jobber aktivt med å sende ut immigranter fra USA.

Tidligere har Trump-administrasjonen også fjernet beskyttelsesstatusen for tusenvis av mennesker fra Haiti og Nicaragua, skriver BBC.

Den virkelig store deporteringen kan komme hvis Trump-administrasjonen får gjennomslag for å skrinlegge Barack Obamas såkalte DACA-program.

Les også: Trump: Ingen enighet om DACA

Daca gir beskyttelsesstatus til 800.000 personer som av ulike årsaker kom til USA som barn. Trump-administrasjonen ønsker å fjerne denne beskyttelsen, og har gitt USAs lovgivende forsamling en tidsfrist til mars i år med å avgjøre fremtiden til disse 800.000 menneskene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere