Gå til sidens hovedinnhold

Trump forsøker å trøste folket etter skolemassakren

- Hele vår nasjon står sammen med tungt hjerte for å be, sa USAs president Donald Trump da han torsdag talte til nasjonen om skolemassakren i Florida.

Han gjorde det klart at myndighetene er til stede for å lindre smerten til alle som har det vondt etter massakren der 17 mennesker ble drept.

Det eneste helt konkrete Trump tok opp i talen var å ta på alvor det vanskelige temaet mental helse for å hindre nye skyteepisoder, men han nevnte ikke strengere våpenlover.

I talen sa Trump at han planlegger et besøk til Parkland for å møte skadde og pårørende. Han har også gitt ordre om at det skal flagges på halv stang fra amerikanske ambassader og offentlige og militære bygninger.

- Vår nasjon sørger sammen med dem som har mistet sine kjære i skytingen på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida, het det i en skriftlig kunngjøring fra presidenten tidligere på dagen.

En 19 år gammel mentalt forstyrret tidligere elev drepte 17 mennesker da han åpnet ild med et AR-15-gevær på skolen i Florida onsdag. Han ble kort tid senere pågrepet og drapssiktet. (©NTB)

Les også

Skoleskyting i Parkland i Florida: - Minst 17 døde

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken