Ifølge Gallup har Trump i snitt hatt støtte blant 41 prosent gjennom presidentperioden. Det er drøyt fire prosentpoeng lavere enn alle forgjengerne hans i tiden etter at Gallup begynte å føre statistikken i 1938.

Trump har tidligere vært nede på 35 prosent, blant annet etter at han ikke fordømte vold under en samling av høyreekstreme i Charlottesville i 2017.

Meningsmålingen er utført mellom 4. og 15. januar. 6. januar ble Kongressen stormet av støttespillere av presidenten, som forsøkte å hindre de folkevalgte i å godkjenne Joe Bidens valgseier.

Støtten minket etter valget

Andelen som er fornøyde med Trump, minket med 12 prosentpoeng etter valget.

Gallup skriver at støtten til tidligere presidenter som har vært på vei ut av embetet, i snitt har økt med 7 prosentpoeng i perioden mellom valget og innsettelsesseremonien.

Trump nådde toppen med 49 prosents støtte tidlig i 2020, da han sto overfor riksrett i Senatet, og tidlig i koronapandemien. Han er den eneste presidenten som ikke har kommet over 50 prosent på Gallups målinger.

Polarisert USA

Gallup-målingene tegner et bilde av et svært splittet USA.

Gjennom Trumps periode har spriket vært på svimlende 81 prosentpoeng mellom demokratiske og republikanske velgere, når det kommer til støtte for presidenten. I snitt har 7 prosent av demokrater sagt seg fornøyde med jobben hans, mens 88 prosent av republikanerne har gjort det samme.

Til sammenligning var differansen da Barack Obama var president 70 prosentpoeng.

(©NTB)