Fungerende forsvarsminister Christopher Miller påpeker at dette er det laveste antallet amerikanske soldater i landene siden 2001.

Målet ble nådd fredag, etter at Donald Trump dagen før henviste til sitt valgløfte om å trekke USA ut av de rundt 20 årene med krigshandlinger i Afghanistan og Irak.

– Jeg vil alltid forplikte meg til å stanse disse endeløse krigene, sa Trump.

Presidenten inngikk i februar i fjor en avtale med Taliban om at USA skal trekke seg fullstendig ut av Afghanistan innen mai i år. Til gjengjeld skulle Taliban delta i fredsforhandlinger med Afghanistans regjering.

Hvordan situasjonen vil påvirkes av Joe Bidens inntog i Det hvite hus 20. januar, er foreløpig ukjent. Biden har uttrykt ønske om å beholde en liten antiterrorenhet i Afghanistan for å hindre terrorangrep mot USA.

Miller sa fredag at USAs fortsatte tilstedeværelse i Afghanistan vil sikre at amerikanske interesser ikke blir mål for angrep utført fra afghansk jord.

Samtidig kommenterte han utviklingen i Irak og sa at den amerikanske nedtrappingen der veies opp av økte bidrag fra Iraks egne sikkerhetsstyrker.

– Vi skal fortsette å ha en antiterrorplattform i Irak for å støtte samarbeidende styrker med luftforsvar og etterretning, sa Miller.

(©NTB)