RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DONALD TRUMP er igjen i hardt vær på grunn av kommentarer om kvinner.
DONALD TRUMP er igjen i hardt vær på grunn av kommentarer om kvinner. Foto: Evan Vucci (AP / NTB scanpix)

Trump i hardt vær over kvinnekommentarer

Sist oppdatert:
Presidentkandidat Donald Trump får kritikk for en video fra 2005 hvor han skryter av hvordan han tafser på kvinner.

OSLO (NTB og Nettavisen): Illinois-senator Mark Kirk, Utah-senator Mike Lee og kongressmedlem Barbara Comstock - alle republikanere - ber Trump tre til side, og Utah-guvernør Gary R. Herbert, en av republikanerne som har forsvart Trump så langt, gjør det nå klart at han trekker sin støtte.

- Dette er forferdelig, sier demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton om Trumps kvinnediskriminerende ytringer.

Videoen ble tatt opp i 2005 og er nå lekket til Washington Post. Donald Trump befinner seg inne i en buss under opptaket og vet tilsynelatende ikke at lyden blir tatt opp. I samtale med radiovert Billy Bush forteller Trump om hvordan han prøver seg på kvinner.

Hør Trump beklage uttalelsene: - Jeg har sagt noen dumme ting, men Bill Clinton har faktisk misbrukt kvinner

- Jeg blir automatisk tiltrukket av vakre kvinner. Jeg bare begynner å kysse dem. Det er som en magnet. Bare kysser. Jeg venter ikke engang. Og når du er en stjerne, lar de deg gjøre det. Du kan gjøre hva som helst, sier Trump.

Les også: - Videoen kommer på et svært uheldig tidspunkt for Trump

Den nåværende presidentkandidaten går videre til å fortelle at han beføler kjønnsorganene til kvinnene.

- Du kan gjøre hva som helst, gjentar han.

I samtalen snakker Trump og Bush om Nancy O'Dell. Trump forteller at hun er gift, men at han «prøvde seg på henne» i Palm Beach. «I did try and fuck her. She was married», sier han blant annet. De kommer også med vulgære kommentarer om kvinnen som møter dem utenfor bussen, skuespilleren Arianne Zucker.

I opptaket fra 2005 skryter Donald Trump av at han prøvde seg på Nancy O'Dell (bildet).

Samtalen har skapt reaksjoner etter at den ble lekket. Hillary Clinton skriver på Twitter at en mann som oppfører seg sånn ikke kan bli president.

- Dette er forferdelig, skriver hun.

I en pressemelding beklager Trump ordbruken.

– Dette var garderobeprat, en privat samtale som skjedde for mange år siden. Bill Clinton har sagt langt verre ting til meg på golfbanen – ikke engang i nærheten, sier Trump.

Samtidig velger Trump å holde seg unna rampelyset og avlyser et valgkamparrangement i Wisconsin. I en uttalelse fra Trump-teamet heter det at Trump vil tilbringe lørdagen i New York med å forberede søndagens TV-debatt.

Her er videoopptaket Washington Post har publisert med lydopptak av Donald Trumps uttalelser til Billy Bush i en buss i 2005:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere