RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trump leder klart i ny måling


LØFT: Målingen er et stort løft for Donald Trump, som kunngjorde sitt kandidatur for seks uker siden.
LØFT: Målingen er et stort løft for Donald Trump, som kunngjorde sitt kandidatur for seks uker siden. Foto: Rick Wilking (Reuters)
Milliardæren har fått stort forsprang.

WASHINGTON (NTB-Reuters): Milliardæren Donald Trump har fått et stort forsprang i den republikanske nominasjonskampen til presidentvalget i 2016, ifølge en meningsmåling utført for Reuters.

I målingen, som er utført av Ipsos, får Trump støtte fra 25 prosent av velgerne. Det er over dobbelt så høy oppslutning som nestemann på lista, Florida-guvernøren Jeb Bush (12 prosent).

Målingen er et stort løft for Trump, som kunngjorde sitt kandidatur for seks uker siden. Den brede støtten får han til tross for mengder av kontroversiell kritikk mot sine motkandidater de siste ukene.

Reuters skriver at nettavstemningen ga Trump 15 prosents oppslutning sist fredag, men at han skjøt fart til 24,9 prosent tirsdag.

Målingen er gjennomført blant 425 republikanske velgere og har en feilmargin på 5,5 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere