Gå til sidens hovedinnhold

Trump misfornøyd med Nord-Koreas rakettoppskytninger

USAs president Donald Trump sier han «ikke er fornøyd» med Nord-Koreas hyppige oppskytninger av raketter den siste tiden, men avviser at de bryter noen avtale.

– Jeg er ikke fornøyd med det, men han bryter riktignok ikke noen avtale, uttalte Trump til pressen i forbindelse med det pågående G7-toppmøtet i Frankrike søndag.

Nord-Korea og lederen Kim Jong-un har den siste måneden skutt opp minst sju raketter. Lørdag bekreftet Nord-Korea at de har testet en «superstor» utskytningsrampe.

I en uttalelse via KCNA omtalte Kim Jong-un de «nyutviklede» våpnene som «flotte». Han uttrykte «stor takknemlighet» for forskerne som har utviklet dem.

Atomforhandlingene mellom USA og Nord-Korea har vært av og på den siste tiden. Sist helg opplyste Trump at han hadde fått et «virkelig vakkert og svært positivt» brev fra Kim, der den nordkoreanske lederen ba om snarlig gjenopptakelse av forhandlingene.

– Jeg tror at han vil gjøre det riktige til sjuende og sist. Vi får se. Kanskje, kanskje ikke – men jeg tror han vil gjøre det riktige, sier Trump.

(©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken