– Høringen var sjokkerende for mange fordi den ikke hadde noen «overraskelser», og det er derfor ingen sak, skriver Trump på sin egen sosiale medier-plattform Truth Social.

Videre skriver han at han skal kommentere tiltalen i en tale klokken 2.15 norsk tid natt til onsdag.

Bakgrunnen er at statsadvokaten i New York har tatt ut tiltale mot den tidligere presidenten på 34 punkter, men Trump nekter straffskyld på alle.

Under tirsdagens høring ba dommer Juan Merchan Trump avstå fra å legge ut innlegg i sosiale medier, begrunnet med at det kan skape uro.

Den tidligere presidenten postet derimot flere innlegg etter høringen. I et annet innlegg kritiserer han statsadvokaten i hysjpengesaken, Alvin Brigg.

– Alvin Bragg stengte byen New York, hentet inn 38.000 politibetjenter og vil bruke anslagsvis 200.000.000 dollar av byens midler, for en helt lovlig betaling på 130.000 dollar, skriver Trump.

Videre hevder ekspresidenten at han har fått utbetalt 122.000 dollar av et beløp på 500.000 dollar, i det Trump omtaler som penger fra Stormy Daniels.

Det mest kjente tilfellet av utbetaling av hysjpenger gjelder bokføring av et beløp på 130.000 dollar til Daniels, angivelig for at hun skulle holde tett om et forhold de to hadde hatt.

(©NTB)