RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FØRSTE FAMILIE: Jared Kushner ligger an til å få en ny jobb i et embete svigerfar og president Donald Trump oppretter og ventes å kunngjøre mandag. Her også med kona og Trump-datter Ivanka.
FØRSTE FAMILIE: Jared Kushner ligger an til å få en ny jobb i et embete svigerfar og president Donald Trump oppretter og ventes å kunngjøre mandag. Her også med kona og Trump-datter Ivanka. Foto: Drew Angerer (AFP / NTB scanpix)

Trump oppretter nytt embete for svigersønn

Sist oppdatert:
President Trump planlegger et nytt embete som skal bruke næringslivets metoder til å modernisere forvaltningen. Det skal ledes av svigersønnen Jared Kushner.

Ifølge en høyt plassert tjenestemann vil presidenten kunngjøre opprettelsen av Office of American Innovation – kontoret for amerikansk innovasjon – mandag, melder Washington Post. Dette kommer på det som er et foreløpig bunnpunkt for Trump-administrasjonen, etter at forsøket på å innføre en ny helsereform kollapset.

Kontoret skal ledes av Jared Kushner, Donald Trumps svigersønn, som i likhet med presidenten har bakgrunn fra eiendomsbransjen og som allerede er en av presidentens fremste rådgivere. Han skal rapportere direkte til presidenten.

LES også: Svigersønnen blir presidentrådgiver

Ifølge tjenestemannen, som uttaler seg anonymt, har kontoret vært planlagt siden kort tid etter at Trump ble innsatt. En gruppe høyt plasserte rådgivere har blant annet møtt næringslivsledere fra ulike sektorer for å se på hvordan føderale programmer kan endres. Blant områdene de ønsker å se på er utviklingen av arbeidsstyrken, kampen mot heroinavhengighet, samt programmer for krigsveteraner.

Det er ventet at Kushners ektefelle Ivanka Trump, som allerede har eget kontor i Det hvite hus, men ingen offisiell stilling – skal bidra på enkelte områder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere