RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trump-PAC oppløses etter avsløring

DONALD TRUMP skryter av at han ikke får støtte utenfra i sin valgkamp.
DONALD TRUMP skryter av at han ikke får støtte utenfra i sin valgkamp. Foto: Scott Olson (Afp / NTB scanpix)
Pengestøttefondet forsvinner for Donald Trump.

NEW YORK (Nettavisen): Både Politico og Washington Post har avslørt at Donald Trump har bløffet når han har sagt at han ikke mottar pengestøtte, mens de andre kandidatene til USAs presidentverv er i lomma på rikfolk.

Trump har nemlig hatt den samme støtten, dog i mindre økonomisk skala, gjennom en super-PAC kalt «Make America Great Again PAC».

En «super-PAC» kan samle inn ubegrenset med penger og bruke dette til for eksempel reklamekampanjer for en politiker, men har ikke lov til å ha direkte forbindelse med denne politikeren.

Washington Post avslørte at Trumps kampanje har betalt to firmaer med tilknytning til Mike Ciletti, som både har en mangeårig forretningsforbindelse til Trumps kampanjesjef Corey Lewandowski og i tillegg leder «Make America Great Again PAC».

Det passet dårlig for Donald Trump, som har kritisert de andre presidentkandidatenes super-PAC-støtte mange ganger tidligere.

- Hver eneste person som gir en eneste dollar, forventer noe i retur for de pengene. Hver eneste person. Og det er ikke bra for nasjonen, sa Trump til MSNBC i en samtale om Jeb Bushs super-PAC-støtte.

Nå velger Ciletti å oppløse Trump-PAC-en.

- Det er et problem at jeg har en forbindelse til herr Trumps stab. Jeg vil eliminere spørsmålene ved å oppløse super-PAC-en, sier Ciletti i et telefonintervju med Washington Post.

Det var Politico som først meldte om beslutningen.

Ciletti vil ikke svare på hvor mye penger hans super-PAC har skaffet i løpet av sin fire måneder lange eksistens. Han vil heller ikke svare på om han er blitt bedt om å oppløse den.

Presidentvalget i USA gjennomføres i november 2016. Vinneren overtar for Barack Obama i februar 2017. Prosessen er fremdeles i startfasen, hvor både Demokratene og Republikanerne skal velge ut hver sin kandidat.

Demokratenes Lincoln Chafee kan komme til å trekke sitt kandidatur fredag. I så fall vil det i praksis kun være tre kandidater igjen på Demokratenes side: Hillary Clinton, Bernie Sanders og Martin O'Malley.

Visepresident Joe Biden annonserte tidligere denne uka at han ikke kommer til å stille som kandidat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere