RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PRESIDENT Donald Trump.
PRESIDENT Donald Trump. Foto: Joshua Roberts (Reuters / NTB scanpix)

Trump signerer presidentordre om helsereform

Sist oppdatert:
Lover billigere helseforsikring til det amerikanske folk.

NEW YORK (Nettavisen): - Kostnadene ved Obamacare har vært så store at det har ødelagt alt rundt seg, sier president Donald Trump under en pressekonferanse i Det hvite hus.

Torsdag signerer han en presidentordre som ifølge Det hvite hus vil tillate folk å kjøpe helseforsikring på tvers av delstatsgrenser, og som skal gjøre det enklere for små bedrifter å gå sammen om å kjøpe helseforsikring, for å få ned kostnadene.

- Dette er bare begynnelsen. I de kommende månedene planlegger vi flere tiltak for å gi folket mer frihet, sier Trump.

Presidentens ordre vil angivelig også tillate forbrukerne å kjøpe kortvarige forsikringer som ikke er nødt til å oppfylle Obamacare-kravet om å beskytte dem som allerede er syke. Dette kan gjøre forsikring billigere for unge, friske mennesker, men samtidig føre til økte forsikringspriser for dem som er syke.

President Trump har forsøkt å erstatte Obamacare med en helsereform tre ganger tidligere i år, men har ikke klart å få flertall for dette i Kongressen.

En av dem som hele tiden har stått i veien for flertall der, er senator Rand Paul fra Kentucky. Denne gang er senator Paul på Trumps side.

Trump fleiper også med nettopp dette.

- Det kan jeg fortelle dere, når du får Rand Paul på din side, må det være bra! sier Trump.

Og Paul snakker villig om denne presidentordren.

- Denne reformen vil, dersom den fungerer som planlagt, gjøre det mulig for millioner av mennesker å få forsikring på tvers av delstatsgrenser til en rimelig pris, sier Paul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere