RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trump skryter av Stoltenbergs jobb som NATO-sjef


USAs president Donald Trump under en fotoseanse med NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg i Det ovale kontor torsdag. Foto: AP / NTB scanpix.
USAs president Donald Trump under en fotoseanse med NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg i Det ovale kontor torsdag. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: ( NTB scanpix )
USAs president Donald Trump var full av lovord da han tok imot NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg torsdag.

– Det er en ære å ha generalsekretær Stoltenberg med oss. NATO har samarbeidet godt med USA, og forholdet vårt er veldig godt, sa Trump da han og Stoltenberg stilte opp for fotografene i Det ovale kontor.

Videre sa han at det er skaffet til veie store pengesummer fra land som tidligere ikke har tatt sin del av regningen, men at det fortsatt er mye som gjenstår.

– Stoltenberg har fått en lang forlengelse, og vi presset hardt på for det, for denne mannen gjør en storartet jobb i NATO, sa Trump.

Stoltenberg takket på sin side den amerikanske presidenten for å lede an i arbeidet for å få allierte til å øke forsvarsbudsjettene.

–Gir du meg æren for det? spurte Trump.

– Du har bidratt til dette fordi ditt lederskap har vært viktig og hatt en reell effekt, sa Stoltenberg.

–Dette er viktig, for vi lever i en mer uforutsigbar verden. Da trenger vi et sterkt NATO, sa Stoltenberg videre.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere