Trump slår hardt i ny Fox-krangel

I NY ORDKRIG: Donald Trump.

I NY ORDKRIG: Donald Trump. Foto: Don Emmert (Afp / NTB scanpix)

Ber Fox News om å gi Frank Luntz sparken.

18.08.15 22:25

NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump er overalt i USA for tiden. Hver eneste nyhetssending på TV har et intervju med den 69 år gamle forretningsmannen, en reportasje om hans nyeste uttalelser eller en diskusjon om ham. Hver eneste avis har nye artikler eller kommentarer hver dag.

 

Selv rettsvesenet har fått sin dose med Donald Trump, etter at han mandag stakk innom retten i New York for å gjøre jurytjeneste.

Tirsdag forteller Politico at Trump er i tottene på Fox News på nytt, bare noen dager etter at feiden med Megyn Kelly roet seg.

Trump i klaveret?

Denne gang er det Frank Luntz som er i skuddsiktet til milliardæren som forsøker å bli valgt til USAs neste president etter Barack Obama.

- Jeg tok ham på fersk gjerning, og ærlig talt, hvis jeg var Roger Ailes (Fox-sjefen), hadde jeg sparket den gutten så raskt for det han har gjort, at hodet hans hadde gått i spinn, sier Trump til Politico.

Luntz er ansvarlig for republikanske meningsmålinger og fokusgrupper hos Fox News. Hans fokusgruppe etter den republikanske kandidatdebatten var svært negativ til Donald Trump etterpå.

Trump svarte med å omtale fokusgruppen som «dum» og hevdet at Luntz velger ut mennesker som er imot ham for å hevne seg fordi Trump tidlgere har sagt nei til å bruke Luntz som konsulent.


Nå påstår også Donald Trump at Luntz tidligere har bedt ham om å inngå et samarbeid, et forslag som Trump sa nei til. Han mener at Luntz av denne grunn motarbeider Trump som hevn.

I et intervju med Business Insider forsikrer Frank Luntz om at han ikke har noe imot Donald Trump, men at han utelukkende er på jakt etter en nøyaktig vurdering av nominasjonskampen.

- Trump gjør politikken vår til en vits

Ifølge Politico skal imidlertid Luntz under et møte med konservative støttespillere i Sør-California ha uttalt at Trump var farlig for det republikanske partiet og «gjør det vi tror på til en vits».

Luntz skal på det samme møte, som var i regi av mangemilliardærene Charles og David Koch, ha sagt at Trump er avhengig av rampelyset og sannsynligvis vil bli mer og mer interessert i å stille som en uavhengig kandidat jo lenger ut i nominasjonskampen man kommer.

Frank Luntz fastholder sin objektivitet.

- Det er bare å spørre CBS, ABC, PBS, MSNBC, Fox og BBC - alle har sendt mine fokusgrupper på TV. Eller president Barack Obama eller visepresident Joe Biden, som også har snakket med mine fokusgrupper, sier Luntz til Politico.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.